SZERETNÉK ÉRTESÍTÉST KAPNI A LA ROCHE-POSAY AKCIÓIRÓL ÉS ÚJDONSÁGAIRÓL
Feliratkozás hírlevélre
Kérjük add meg a neved és e-mail címed, és iratkozz fel hírlevelünkre, ha szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról.
Név:E-mail cím:
Feliratkozás  »
Bejelentkezés / Regisztráció
Arany Szarvas Gyógyszertár
feherpiros

Napozni jó, de tisztában kell lennünk a veszélyeivel is

Bőrünk érzékenységétől, életkorunktól, a földrajzi és időjárási viszonyoktól is függ az, hogy az UV-sugarak milyen hatással vannak ránk. Sajnos a felületi égéstől kezdve a bőrrákig, a túlzott napozásnak lehetnek olyan rövid- és hosszútávú hatásai is, amelyek folyamatát már lehetetlen visszafordítani.

Lehetséges nemkívánatos hatások
A napégés vagy erythema a leggyakoribb jele annak, hogy túl sok UVB-sugárzás ért minket.
- Bizonyos bőrgyógyászati rendellenességek, mint például az atópia vagy a rosacea, rendkívül érzékennyé teszik a bőrt a környezeti változásokra, és különösen a nap kellemetlen reakciókat is kiválthat.
- Bár a napozás úgy tűnik, hogy javítja a pattanások megjelenését, a hatás átmeneti: az UV-sugárzás megvastagítja a bőr felső rétegét, így azt az illúziót keltve, hogy a pattanások eltűntek. Vigyázzon, mert ennek hatására nyár után egyre több pattanás jelenik majd meg.
- A photodermatosis, avagy a bőr nappal szembeni érzékenysége (napallergia) rendkívül elterjedt. A napallergia apró, viszkető, piros kiütésekkel jár, amelyek a mellkason, vállakon, karon és lábakon jelenhetnek meg.

A védelem gyerekkorban kezdődik
A gyermekek bőre finomabb, érzékenyebb, mint a felnőtteké, és nincsenek annyira hozzászokva a naphoz, ezért sokkal jobban oda kell rájuk figyelni.
Minden ember rendelkezik egyfajta védekezőképességgel a nappal szemben, amely segít óvni a bőrt egy bizonyos mennyiségű UV-sugárzás ellen. Ha ez a képesség kimerül, a szervezet már nem képes kijavítani a nap által okozott károkat. Minél korábban ki van téve egy gyermek a napnak, annál hamarabb lemerül ez a fajta ellenállási tartalék. Ha szeretnénk ezt a tartalékot minél tovább fenntartani, már egész kis korban el kell kezdeni gondoskodni a megfelelő napvédelemről.

Védelem és megelőzés
A La Roche-Posay elkötelezetten harcol a bőrrák ellen, és kifejlesztett egy megelőzésre fókuszáló oktatási eszközt, amely a larocheposay.hu honlapján mindenki számára elérhető. Az Óvja bőrét kampány segíti az önvizsgálatot, hogy a gyanús elváltozások a lehető leghamarabb észrevehetők legyenek. Ha észrevesz egy új elváltozást, vagy ha kétségei vannak, keresse fel bőrgyógyászát a lehető leghamarabb.

Egyénre szabott védelem
A napon való tartózkodás szempontjából nem vagyunk egyenlők: néhány bőrtípusnak magasabb a tolerancia-küszöbe, mint másoknak. De bármilyen is valakinek a fototípusa, a megfelelő védelem sok kellemetlenségtől mentheti meg.

Nagyon magas UVA-UVB-védelem
A mindennapi optimális védelem érdekében a La Roche-Posay azt javasolja, hogy akiknek érzékeny a bőre vagy napallergiára hajlamosak, használjanak nagyon magas faktorszámú napvédő készítményt az UVA- és UVB-sugarak ellen.

UVB = leégés
Az UVB-sugarak felelnek a leégésért. A világos bőrtípusok érzékenyebbek ezekre a sugarakra, ezért nagyon magas faktorral kell védeni a bőrt: ajánlott az SPF 50+ minden napozásnál. A sötétebb bőrtípusok természetesen jobban védettek és használhatnak SPF 30 fatorú készítményt mérsékelten napos körülmények között. A fényvédő faktorszáma meghatározza a védelem időtartamát: minél magasabb az SPF, annál hosszabb a védelem. SPF 50 vagy annál magasabb faktor ugyanolyan erős védelemet ad egy egyenértékű SPF 30 faktorú készítménnyel szemben, de tovább tart. Ne felejtsük el: a napvédő nem akadályozza meg a barnulást. És míg a barnaság megszerzése napvédő használatával tovább tart, az eredmény tartósabb is lesz.

Aranyszabályok
Kerülje a napozást 12 és 16 óra között! Az ultraibolya sugárzás ilyenkor a legveszélyesebb.
- A gyerekek maradjanak árnyékban. 3 év alatti gyermeket nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni.
- A ruházat (kalap, póló, napszemüveg) is védelmet nyújt az UV-sugarakkal szemben.
- 2 óránként kenje be magát újra napvédővel, akkor is, ha az vízálló. Ne hagyja ki a nyakat, a füleket és a lábakat se!

UVA = bőröregedés
Az UVA-sugarak minden évszakban velünk vannak. A hosszú hullámú UVA-sugarak a leggyakoribbak, és jelen vannak egész évben, még felhős időben is. Behatolnak a bőrbe és maradandó károsodást okozhatnak. Ők felelősek a photoaging-ért, azaz a fénysugárzás által felgyorsult bőröregedésért is. Ez a kockázat minden fototípusnál fennáll. Ezért ajánlott a napi UVA-védelem biztosítása. Az Anthelios napvédők UVA-védelmének szintje magasabb, mint az EU-ajánlás.

Kapcsolódó termékek

LA ROCHE-POSAY#Anthelios Age Correct színezett SPF50 (50 ml)

LA ROCHE-POSAY
Anthelios Age Correct színezett SPF50 (50 ml)

Ár: 8.624 Ft

LA ROCHE-POSAY#Anthelios XL Ultra-light Frissítő napvédő test- és arcpermet SPF50+ (200 ml)

LA ROCHE-POSAY
Anthelios XL Ultra-light Frissítő napvédő test- és arcpermet SPF50+ (200 ml)

Ár: 7.182 Ft

LA ROCHE-POSAY#Anthelios Hidratáló naptej SPF 50+ (250 ml) környezetbarát csomagolásban

LA ROCHE-POSAY
Anthelios Hidratáló naptej SPF 50+ (250 ml) környezetbarát csomagolásban

Ár: 8.363 Ft

LA ROCHE-POSAY#Posthelios Nyugtató hatású napozás utáni ápoló krém arcra és testre 400 ml

LA ROCHE-POSAY
Posthelios Nyugtató hatású napozás utáni ápoló krém arcra és testre 400 ml

Ár: 8.014 Ft

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk napvédő készítményt?

Hogyan válasszunk napvédő készítményt?

A napvédelem és a gyerekek

A napvédelem és a gyerekek

© 2023   erzekenybor.hu - Minden jog fenntartva | Arany Szarvas Gyógyszertár - 4400 Nyíregyháza, Arany J. u. 4/A
tmptmptmptmptmptmptmptmptmptmptmp