SZERETNÉK ÉRTESÍTÉST KAPNI A LA ROCHE-POSAY AKCIÓIRÓL ÉS ÚJDONSÁGAIRÓL
Feliratkozás hírlevélre
Kérjük add meg a neved és e-mail címed, és iratkozz fel hírlevelünkre, ha szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról.
Név:E-mail cím:
Feliratkozás  »
Bejelentkezés / Regisztráció
Arany Szarvas Gyógyszertár
feherpiros

Hatékony megoldások a viszketés, irritáció és a bőrszárazság enyhítésére

Köztudott, hogy az atópia, ekcéma, bőrszárazság tüneteit a bőr megváltozott barrierfunkciója, immunrendszere és csökkent regenerálódó képessége okozza. Néhány éve kutatások igazolták azt a tényt is, hogy a bőrön található mikroorganizmusok összetételében is változás következik be ennél a kórképnél is. A staphylococcus törzsek nagyobb arányban vannak jelen, mint más baktériumok. Ez a megnövekedett staphylococcus arány okozza sokszor a gyulladásos tünetek fellángolását, és a viszketést.

Az atópiás ekcéma kezelése összetett feladat, alapvetően két részből áll. Az akut fellángolásokat gyulladáscsökkentő (szteroid, vagy calcineurin-gátló) készítményekkel csillapítjuk, míg az úgynevezett bázisterápiát életvitelszerűen, a tünetmentes időszakban is alkalmazzuk. Ez utóbbi alatt tulajdonképpen a tisztálkodást és a napi szintű testápolást értjük.

Mit is kell tartalmaznia az ideális bázisterápiás készítménynek?
Értékes lipidpótló hatóanyagokat, viszketéscsillapító hatóanyagokat, és a mikroflóra diverzitására ható anyagokat.
Válasszunk olyan tisztálkodó készítményt, amely shea vajban és niacinamidban gazdag, illetve prebiotikus hatású baktérium-lizátumot is tartalmaz (pl: Lipikar Syndet AP+), így már a fürdés során felvértezzük olyan értékes anyagokkal a bőrt, ami elősegíti a tünetek enyhítését, hidratál, és táplálja a bőrt. A prebiotikus tartalomnak köszönhetően már a tisztálkodás során jelentősen csökkenti a gyulladást kiváltó staphylococcus törzsek arányát a bőrön.
A 20% shea vaj tartalmú Lipikar Balzsam AP+M termék nagyon jelentős mennyiségű, bőrazonos omega zsírsavakkal tudja pótolni a hiányzó lipideket a bőrben, niacinamid (B3-vitamin) tartalma miatt viszketéscsillapító hatású. A termékben található egyéb hatóanyagok pedig a bőr mikroflórájának támogatását segítik. Egy új, szabadalmazott hatóanyag, a Microresyl révén megakadályozza a staphylococcus biofilm képződését is, így csökkenti a gyulladás kialakulásának legfőbb okát. Én a Lipikar Balzsam AP+M terméket gyakran ajánlom az atópiás, száraz bőrű betegeimnek, mivel olyan szabadalmazott összetevőkkel rendelkezik, amelyek révén jelenleg az egyik leginnovatívabb és leghatékonyabb termék mind a viszketés, mind az irritáció, mind pedig a bőrszárazság enyhítésére. Atópiások körében a testápoló rendszeres használatával a nyugalmi időszak (tünetmentes időszak) hosszabb lesz, így kevesebb gyógyszeres (szteroidos) terápia szükséges.
 
Dr. Almási Tamás
Bőrgyógyász szakorvos

Kapcsolódó termékek

LA ROCHE-POSAY#Lipikar Balzsam AP+M Lipidpótló testápoló balzsam 400 ml

LA ROCHE-POSAY
Lipikar Balzsam AP+M Lipidpótló testápoló balzsam 400 ml

Ár: 7.426 Ft

LA ROCHE-POSAY#Lipikar Syndet AP+ Lipidpótló krém-tusfürdő 400 ml

LA ROCHE-POSAY
Lipikar Syndet AP+ Lipidpótló krém-tusfürdő 400 ml

Ár: 5.011 Ft

LA ROCHE-POSAY#Lipikar Testápoló tej bőrszárazság ellen 400 ml

LA ROCHE-POSAY
Lipikar Testápoló tej bőrszárazság ellen 400 ml

Ár: 5.701 Ft

LA ROCHE-POSAY#Lipikar Tusfürdő Olaj AP+ utántöltő 400 ml

LA ROCHE-POSAY
Lipikar Tusfürdő Olaj AP+ utántöltő 400 ml

Ár: 4.321 Ft

LA ROCHE-POSAY#Lipikar Gel Lavant Tusfürdő gél 750 ml

LA ROCHE-POSAY
Lipikar Gel Lavant Tusfürdő gél 750 ml

Ár: 4.159 Ft

%
Ajándék Hyalu B5 ampulla
%
Cicaplast Kiemelt Árak
© 2022   erzekenybor.hu - Minden jog fenntartva | Arany Szarvas Gyógyszertár - 4400 Nyíregyháza, Arany J. u. 4/A
tmptmptmptmptmptmptmptmptmptmptmp