SZERETNÉK ÉRTESÍTÉST KAPNI A LA ROCHE-POSAY AKCIÓIRÓL ÉS ÚJDONSÁGAIRÓL
Feliratkozás hírlevélre
Kérjük add meg a neved és e-mail címed, és iratkozz fel hírlevelünkre, ha szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról.
Név:E-mail cím:
Feliratkozás  »
Bejelentkezés / Regisztráció
Arany Szarvas Gyógyszertár
feherpiros

Érzékeny bőr

Az iparosodott országokban a nők több mint fele állítja, hogy érzékeny a bőre. Bár sokszor társul kellemetlen bőrtünetekkel (dehidratáltság, bőrszárazság, bőrpír, apró foltok), az érzékeny bőr is lehet szép, mindaddig, amíg megfelelő figyelmet fordítunk az ápolására.

 A bőrfelszín megnyugtatása céljából nagyon fontos a megfelelő arctisztítás és -ápolás.

Hogyan hidratáljuk az érzékeny bőrt? 
A hidratálás, azaz a víz pótlása, alapvető fontosságú a bőr szépségéhez, bármilyen típusú bőrről is legyen szó. Természetesen a különböző bőrtípusoknak különböző mennyiségű nedvességre van szükségük, amelyet pótolni kell. A száraz bőrt nem elég csak hidratálni, táplálni is kell olyan bőrápoló készítmények használatával, amelyek zsírzó anyagokban gazdagok. A kombinált, zsíros vagy aknéra hajlamos bőr könnyű fluid vagy gél textúrát igényel. Ezen utóbbi  bőrtípusoknál a megfelelő hidratáló szabályozza a faggyútermelést. Ez azért szükséges, mert a dehidratált bőr sokkal sérülékenyebb, így a védekező képessége meggyengül. Amikor külső aggresszióval kerül szembe, a kombinált, zsíros, és aknéra hajlamos bőr még több faggyút termel, hogy megvédje önmagát, így ennek eredményeképpen még hajlamosabb a kifényesedésre.

Az érzékeny bőr és a smink összeférhetetlen?
A smink nem tiltott dolog, de megfelelő készítményeket kell használni. Az érzékeny bőr rosszul reagál sok olyan behatásra, amelyeket a normál bőrtípus általában jól tolerál. Az érzékeny bőrön különösen az olyan tényekzők idézhetnek elő reakciókat, mint például az alkohol, a szintetikus illatanyagok, a kémiai színezőanyagok, stb. A sminkkészítmények használata nincs megtiltva, de olyan termékek alkalmazása javasolt, amelyek kíméletesek az érzékeny bőrhöz. Hidratáló és védő hatásúnak kell lenniük, és hipoallergén, nem zsíros, valamint nem komedogén formulával kell rendelkezniük. A textúrát illetően, lehet könnyed, fluid állagú készítményeket használni a nyár folyamán, és kompakt, magasan fedő termékeket a tél folyamán. Végül, alapvető fontosságú, hogy a sminket minden nap eltávolítsuk érzékeny bőrre megfelelő tisztító készítménnyel, mint például az arctiszító tej vagy a micellás arclemosó.

Melyik arctisztító készítményt válasszuk?
Attól függ, hogy mit szeretünk: csak áttörölni az arcot vagy vízzel lemosni? A legegyszerűbb egy micellás arclemosóval többször gyengéden áttörölni az arcot - nem kell dörzsölni, és víz sem kell hozzá, amely száríthatná, irritálhatná az érzékeny bőrt. Mégis, sokan érzik úgy, hogy nem „tiszta” a bőrük addig, amíg nem öblítették le vízzel. Számukra ideális az olyan gazdagabb, krémes-tejes textúrájú arctisztító, amely kifejezetten érzékeny bőrűek számára készült, kíméletesen fenntartja a bőr egyensúlyát, mégis vízzel leöblíthető.

Kapcsolódó termékek

LA ROCHE-POSAY#Toleriane Dermallergo éjszakai krém 40 ml

LA ROCHE-POSAY
Toleriane Dermallergo éjszakai krém 40 ml

Ár: 7.233 Ft

LA ROCHE-POSAY#Toleriane Korrekciós alapozó fluide 11-light beige 30 ml

LA ROCHE-POSAY
Toleriane Korrekciós alapozó fluide 11-light beige 30 ml

Ár: 6.663 Ft

LA ROCHE-POSAY#Toleriane Arctisztító krém 200 ml

LA ROCHE-POSAY
Toleriane Arctisztító krém 200 ml

Ár: 4.351 Ft

LA ROCHE-POSAY#Toleriane Korrekciós alapozó fluide 13-sand beige 30 ml

LA ROCHE-POSAY
Toleriane Korrekciós alapozó fluide 13-sand beige 30 ml

Ár: 6.663 Ft

LA ROCHE-POSAY#Toleriane Korrekciós alapozó fluide 10-ivory 30 ml

LA ROCHE-POSAY
Toleriane Korrekciós alapozó fluide 10-ivory 30 ml

Ár: 6.663 Ft

© 2023   erzekenybor.hu - Minden jog fenntartva | Arany Szarvas Gyógyszertár - 4400 Nyíregyháza, Arany J. u. 4/A
tmptmptmptmptmptmptmptmptmptmptmp